Menu

Sådan får du din egen blog

juni 2, 2016 - Internet og hjemmesider
Sådan får du din egen blog

Nu om dage hvor alle og enhver har adgang til internettet, er det også blevet ekstremt populært at have sin egen blog. Der er på nuværende tidspunkt ca. 10.000 danske blogs, som er mere eller mindre aktive. Her bliver der hver måned skrevet RIGTIG mange ord om alt muligt. Det er et sted hvor man kan lufte sine tanker og skrive om de ting der interesserer en. Der er dog en udbredt misforståelse om at det at få sin egen blog er svært. Det er det dog heldigvis ikke. Det tager faktisk ikke mere end 10 minutter, så har du styr på langt de fleste ting i forhold til at komme online med din blog.

#1 Domæne navn og webhotel

Først og fremmest skal du overveje hvilken type blog du gerne vil have. Skal det være en personlig blog med dit eget navn, eller skal det være en blog omkring et specielt tema? Der er rigtig mange muligheder og intet er mere rigtigt end andet. Eksempler på en side som omhandler et specifikt emne kunne fx være opunendo.dk, som handler om hvordan man tjener penge online. Hvorimod en side som emilysalomon.dk er en personlig blog hvor hun deler ud af sine oplevelser.

Når du har fundet ud hvilken retning du vil tage med din blog, så skal du have købt et webhotel. På findhosting.dk kan du finde et godt webhotel til dine behov. Vi anbefaler altid unoeuro til nybegyndere, da det er et nemt og intuitivt system de har, samt en rigtig god support. Derudover er priserne blandt de bedste i Danmark.

#2 CMS

Et CMS er det system der håndterer alt dit indhold. Det mest udbredte system er WordPress som vi også vil anbefale at man starter ud på, da det er lavet til bloggere. Du kan installere wordpress med 1 click hos de fleste hosting udbydere.

Når det er installeret, så kan det anbefales at kigge efter et ”tema” da standardinstallationerne godt kan være lidt kedelige. Sider som themeforest er et godt sted at starte.

Du er faktisk efter disse 2 skridt klar til at skrive dit første indlæg, men det kan anbefales at du installerer et plugin eller to som fx all-in-one SEO og et sikkerhedsplugin.