Menu

Giv den gas til det næste lan med et Cat7 netværkskabel!

august 17, 2016 - Bredbånd

Et af de få steder, hvor det rent faktisk er relevant at opgradere til et Cat7 netværkskabel er til LAN. Her vil du meget ofte møde forbindelser på op imod 10 Gigabit, hvormed du rent faktisk har mulighed for at trække rigtigt meget data ud hvis du har lyst.

Jeg vil dog med det samme sige, at du bør være flink, og ikke udnytte dine muligheder på tidspunkter, hvor andre har problemer med at få internettet til at køre ordentligt. Brug det kun når alle sover eller når netforbindelsen er minimalt presset. Brug dit netværkskabel og dets magt med omhu.

Hvor skal jeg købe?

Jeg har personligt været i en hel del elektronikforretninger og er faktisk ikke stødt på voldsomt mange netværkskabler af typen Cat7. Dette skyldes formodentlig, at prisen på denne slags netværkskabler er relativt høj. Ulempen ved dette er naturligvis, at vi danskere ikke får rykket over på kablerne der virkelig rykker lige med det samme. Samtidigt skal det dog nævnes, at der i langt de fleste tilfælde slet ikke er behov for et så effektivt netværkskabel som Cat7 viser sig at være.

Netværksforbindelserne i Danmark er nemlig nogle af de ringeste i Europa, hvilket betyder at det kun er få af os der når over de 100 mbit, hvormed det begynder at blive interessant. Som tidligere nævnt kan det dog være ganske sjovt at have et Cat7, når man sidder til LAN og gerne vil suge en 4K video på ganske få sekunder eller streame en film på endnu kortere tid.

Stedet du køber kablerne er således gerne på internettet, hvor du på en hel del webshops kan finde nærmest alt indenfor netværkskabler. Dette gælder altså både de lidt ældre typer som stadig fungerer glimrende og i mange tilfælde også sælges til en langt mere fornuftig pris. Der kan altså være penge at hente ved at lade være, men vil du gerne have et netværkskabel der rykker, er Cat7 vejen frem.